Reef Interest Nannoflakes

Wees de eerste om dit product te waarderen

€ 11,95

In voorraad

NANFL

Snel Overzicht

- NannoFlakes DHA+ zijn vlokken gemaakt van gedroogde fytoplankton genaamd nannochloropsis en schizochytrium.
- Inhoud: 25 gram.

Je ontvangt 11 spaarpunt(en) bij aankoop voor dit product. 11 punten = € 0,55. Meer info over ons spaarsysteem

OF

Details

Reef Interest Nannoflakes 25 gram

NannoFlakes DHA+ zijn vlokken gemaakt van gedroogde fytoplankton genaamd nannochloropsis en schizochytrium. Deze microalgen produceren alle essentiële aminozuren die nodig zijn voor een goede ontwikkeling van vissen. Verder produceren deze algen de bekende en uitermate belangrijke omega 3 vetten EPA en DHA. De meeste vissen kunnen zelf geen Omega 3 vetten maken en zijn daarvoor afhankelijk van hun voeding. Deze vetten spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van pigmenten (kleuren), het zenuwstelsel en het immuunsysteem van vissen.
Deze NannoFlakes DHA+ bevatten geen vis,- of garnalenmeel en bieden een volledig gebalanceerd en milieu vriendelijk alternatief voor bestaande visvoeders.

Extra Informatie Reef Interest:

Nannochloropsis:

Aan de basis van de voedselketen in de zee staan eencellige algen, beter bekend als fytoplankton. Deze kleine plantjes produceren bijna alle biomoleculen die nodig zijn voor de groei van zoöplankton, maar ook voor grotere “filter feeders”, zoals schelpdieren (vijlmossel, doopvont, oesters), sponzen en koraal. Een van de bekendste algen in de aquacultuur is nannochloropsis. Deze algen produceren alle essentiële aminozuren die nodig zijn voor een goede ontwikkeling van “filter feeders”, maar ook voor vissen. Verder produceren deze algen de bekende en uitermate belangrijke omega 3 vetten EPA en in mindere mate DHA. . EPA en DHA zijn omega 3 vetten, ook bekend als poly unsaturated fatty acids (PUFA), die vissen zelf niet kunnen maken en daarvoor afhankelijk zijn van hun voeding. Deze vetten spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van pigmenten (kleuren), maar misschien nog belangrijker, ze zijn essentieel voor een goede ontwikkeling van het zenuwstelsel van vissen (maar ook van de mens). Dit laatste is dan ook de reden waarom er wordt geadviseerd om vette vis zoals zalm te eten.

In samenwerking met de Nederlandse algenkwekerij Algaspring B.V. kan Reef Interest 2 soorten vlokken aanbieden, namelijk 1) Nannoflakes Basic en 2) Nannoflakes DHA+.

De NannoFlakes Basic bestaan voor 100% uit gedroogde Nannochloropsis terwijl Nannoflakes DHA+ worden gemaakt door de Nannochloropsis te mengen met DHA rijke schizochytrium algen om die vervolgens te drogen tot vlokken . De NannoFlakes zijn uitermate geschikt voor zowel zoet,- als zoutwatervissen. De voedingswaarde van NannoFlakes is beter dan bijvoorbeeld spirulina flakes (wat geen alg maar een cyanobacterie is) met betrekking tot omega 3 vetten en aminozuur samenstelling.

De NannoFlakes zijn volledig van plantaardige oorsprong terwijl de meeste visvoeders van dierlijke oorsprong zijn, zoals vismeel, garnalenmeel etc. In de huidige tijdsgeest wordt het steeds belangrijker om “groene” producten te ontwikkelen en één van de doelstellingen van Reef Interest is dan ook om visvangst te reduceren, zeker als deze vis uitsluitend wordt gebruikt voor de productie van visvoer. Dit product biedt dan ook een volledig gebalanceerd en milieuvriendelijk alternatief voor bestaande visvoeders en “groener” dan de NannoFlakes is er niet.

- NannoFlakes bevatten essentiële aminozuren en omega 3 vetten.
- NannoFlakes zijn door de productie methode laag in nitraat en fosfaat en minder vervuilend dan veel andere visvoeders.
- NannoFlakes worden gegeten door zowel zoet,- en zoutwatervissen.
- NannoFlakes zijn volledig plantaardig en daardoor een verantwoordt dieet voor de vissen.

Aanvullende Informatie

Levertijd Nee

Productlabels

Gebruik spaties om verschillende labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (') voor zinnen.

Schrijf je eigen recensie

Je recenseert: Reef Interest Nannoflakes

Hoe heb je dit product gewaardeerd? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Algemene beoordeling