Reef Interest All In One Biopellets 400 gram/500 ml

Wees de eerste om dit product te waarderen

€ 31,95

In voorraad

BIOAIO300

Snel Overzicht

AIO BioPellets kunnen worden gebruikt om nitraat en fosfaat uit het aquarium te verwijderen en zijn daarin veel efficiënter dan gewone biopellets (nitraat tot 5x efficiënter en fosfaat 10x tot 20x efficiënter). 

Dosering en gebruik: plaats ongeveer 100 gram AIO BioPellets per 100 liter water in een wervelbed, trickle of biologisch filter met voldoende waterflow. AIO BioPellets worden door bacteriën geconsumeerd en zullen elke 3-12 maanden aangevuld moeten worden. 

De hoeveelheid en frequentie van toevoegen is sterk afhankelijk van de visbezetting, voederregime en filterwater-flow en is dus voor elk aquarium anders. Controleer daarom regelmatig het volume van uw pellets en de concentraties nitraat of fosfaat in uw water. Het overschot aan bacteriën zal door de waterbeweging los laten en kan verwijderd worden m.b.v. een eiwitafschuimer en/of filterwatten. 800 gram

Je ontvangt 31 spaarpunt(en) bij aankoop voor dit product. 31 punten = € 1,55. Meer info over ons spaarsysteem

OF

Details

Reef Interest AIO Biopellets


AIO BioPellets kunnen worden gebruikt om nitraat en fosfaat uit het aquarium te verwijderen en zijn daarin veel efficiënter dan gewone biopellets (nitraat tot 5x efficiënter en fosfaat 10x tot 20x efficiënter).

Dosering en gebruik: plaats ongeveer 100 gram AIO BioPellets per 100 liter water in een wervelbed, trickle of biologisch filter met voldoende waterflow. AIO BioPellets worden door bacteriën geconsumeerd en zullen elke 3-12 maanden aangevuld moeten worden.

De hoeveelheid en frequentie van toevoegen is sterk afhankelijk van de visbezetting, voederregime en filterwater-flow en is dus voor elk aquarium anders. Controleer daarom regelmatig het volume van uw pellets en de concentraties nitraat of fosfaat in uw water. Het overschot aan bacteriën zal door de waterbeweging los laten en kan verwijderd worden m.b.v. een eiwitafschuimer en/of filterwatten.

Verschillende grootte

We verkopen twee verschillende soorten All In One BioPellets, grotere en kleinere.
De grotere pellets zijn ideaal als er geen gefluïdiseerde reactor aanwezig is, omdat ze niet de hogere waterstroom nodig hebben zoals de kleinere pellets.
Je kunt ze gewoon in elk type filter plaatsen met een gematigde waterstroom, ze hoeven niet te tuimelen. Je kunt ze zelfs gewoon in een compartiment in je carton leggen. Zolang het water langs hen stroomt, zullen ze functioneren.

De kleinere All-in-One Biopellets moeten ronddobberen in een gefluïdiseerd filter. Deze kleinere pellets zijn iets efficiënter, wat zal resulteren in snellere verwijdering van nitraten en fosfaten. Als ze echter niet voldoende water doorstromen, kunnen ze het filter verstoppen en hun effectiviteit verliezen.

Voor beide soorten pellets is het normaal om wat slijmopbouw te ontwikkelen. Dit is de laag bacteriën die zijn werk doen. De All In One-pellets kunnen ook een kleine hoeveelheid afval afgeven. Het wordt daarom aanbevolen om het water dat uit de filter stroomt direct langs de schuimer te laten gaan of door een mechanische filtratie.

Extra informatie Reef Interest:

Een aantal jaar geleden hebben wij de originele NP reducing Biopellets ontwikkeld en op de markt gebracht. Dit product verwijderde hoofdzakelijk nitraat uit het aquariumwater en in mindere mate ook fosfaten. Ondertussen zijn enkele concurrenten ook begonnen met de verkoop van soortgelijke producten, maar wij zijn blijven door ontwikkelen.

We zijn dan ook trots om onze nieuwe All-In-One Biopellets (patent pending) te kunnen introduceren. Deze nieuwe AIO BioPellets zijn veel efficiënter in het verwijderen van zowel nitraat (5x zo efficiënt) maar ook in het verwijderen van fosfaat (10x tot 20x zo efficiënt). Met deze nieuwe AIO BioPellets houdt u gemakkelijk lage hoeveelheden fosfaat in uw aquarium zonder extra fosfaat verwijderaar toe te hoeven voegen.

Het positieve effect van AIO BioPellets op de waterkwaliteit zijn gebaseerd op het principe van immobilisatie. Afvalstoffen in het water zoals ammonia, nitriet, nitraat en fosfaat worden door omgezet in bacteriën. Dit houdt uw aquariumwater schoon. De nieuwe formule All-In-One BioPellets is samengesteld uit zeer zuivere voedingskwaliteit componenten welke zorgdragen voor een veilig gebruik van onze producten in ‘recirculating aqua systems (RAS)’ zoals aquaria. Door AIO BioPellets te gebruiken kunt u gemakkelijker een gecombineerd vis en rifaquarium houden en toch de waterkwaliteit voor deze gevoelige dieren op hoog niveau garanderen.

Hoe werkt het?

De AIO BioPellets bevatten een bron van energie voor bacteriën die normaal gevonden worden in bijvoorbeeld een bio filter of levend steen. Wanneer de AIO BioPellets in een wervelbedfilter of trickle filter worden geplaatst welke aangesloten is op het aquarium, zullen de bacterien gaan groeien onder aerobe conditie. Daarbij verbruiken ze stikstoffen (ammonia, nitriet en nitraat) en fosfaat tegelijk. Deze omzetting van anorganisch stikstoffen en fosfaten naar microbiële biomassa wordt ook wel immobilisatie genoemd. In tegenstelling tot anaerobe denitrificatie, worden de BioPellets aeroob (met aanwezigheid van zuurstof) gebruikt. Hierdoor wordt er geen N2 gas of het giftige H2S aangemaakt wat vaak wel wordt gezien bij anaerobe denitrificatie methodes.

Hoe gebruik ik de AIO BioPellets?

In tegenstelling tot de “oude” biopellets hebben we gemerkt dat de nieuwe All-In-One BioPellets het beste werkt in een filter met hoge water doorstroming. Bijvoorbeeld; een 700 liter aquarium met een wervelbedfilter met daarin 2 liter AIO BioPellets heeft een doorstroming van het filter nodig van minimaal 2000-3000 liter per uur. Dit is in een gemengd aquarium (koraal en vis) met ongeveer 50 vissen. Na 10 maanden uitvoerig testen blijven zowel nitraat als fosfaat onmeetbaar met de meest gangbare testkits.


Het overschot aan bacteriën zal worden verteerd door filters en filter feeders zoals sponzen en koralen, of worden afgeschuimd door een eiwitafschuimer. De uitloop van het AIO BioPellets filter laten uitkomen voor de eiwitafschuimer heeft als extra voordeel dat de gasuitwisseling direct plaatsvindt (CO2-verwijdering en O2 toevoeging). De pellets mogen nooit gebruikt worden zonder voldoende beluchting, aangezien dit kan leiden tot lage zuurstof en pH waardes, zeker gedurende de nachtelijke uren. Voldoende beluchting kan worden bereikt door het gebruik van luchtpompjes en eiwitafschuimers. AIO BioPellets worden langzaam geconsumeerd door de bacteriën die er op groeien. Dat is ook de reden dat er elke 3-12 maanden nieuwe pellets toegevoegd dienen te worden. De frequentie van verversing kunt u zelf zien tijdens het bekijken van het filter (volume van de pellets is minder) of door een toename van nitraat of fosfaat in uw water.

De nitraat en fosfaat waarde is echter sterk afhankelijk van meerder factoren zoals voedingsregime en bezetting. Het regelmatig meten van zowel nitraat als fosfaat waarden in het aquarium wordt door ons aanbevolen. Afhankelijk hiervan kunt u de dosering AIO BioPellets verhogen of verlagen.

Wat is het verschil tussen AIO BioPellets en normale BioPellets?


De AIO BioPellets verwijderen nitraat en fosfaat veel efficiënter dan de normale BioPellets wat betekent dat u er minder van nodig heeft om dezelfde resultaten te bereiken. Afhankelijk van uw aquarium systeem verschilt dit tussen de 4 tot 10 maal minder AIO BioPellets. Daarnaast zijn de normale BioPellets erg inefficient in het verwijderen van fosfaat, waar de AIO BioPellets zelfs meer fosfaat kunnen verwijderen dan veel GFO’s (op ijzer gebaseerde fosfaatverwijderaar). De reden hiervoor is dat de AIO BioPellets fosfaat bindende componenten bevat welke heel efficient fosfaten weten de binden. Daarnaast zullen de bacteriën op de AIO BioPellets snel en effectief fosfaten verwijderen van het oppervlakte van de BioPellets waardoor er weer nieuwe fosfaat-bindende ondergrond beschikbaar komt. Dit proces noemen we bio-regeneratie van de fosfaat-bindende capaciteit van de AIO BioPellets.

Voor meer informatie: Reefinterest.com


Aanvullende Informatie

Levertijd Nee

Productlabels

Gebruik spaties om verschillende labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (') voor zinnen.

Schrijf je eigen recensie

Je recenseert: Reef Interest All In One Biopellets 400 gram/500 ml

Hoe heb je dit product gewaardeerd? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Algemene beoordeling