Prodibio BioDigest 12 ampullen

Wees de eerste om dit product te waarderen

€ 20,95

In voorraad

76003-12

Snel Overzicht

Prodibio presenteert BioDigest, een hypergeconcentreerd biologisch zuiveringsproduct dat zowel in zoet als in zoutwater twee functies vervult:

-Handhaven van een evenwichtige biologische filtratie dankzij de nitrobacteriën.
-Bevorderen van de opname van organische afvalstoffen en zuiveren van het aquarium dankzij de 9 heterotrofe bacteriënstammen.

Je ontvangt 20 spaarpunt(en) bij aankoop voor dit product. 20 punten = € 1,00. Meer info over ons spaarsysteem

OF

Details

Prodibio BioDigest

Prodibio presenteert BioDigest, een hypergeconcentreerd biologisch zuiveringsproduct dat zowel in zoet als in zoutwater twee functies vervult:
- Handhaven van een evenwichtige biologische filtratie dankzij de nitrobacteriën.
- Bevorderen van de opname van organische afvalstoffen en zuiveren van het aquarium dankzij de 9 heterotrofe bacteriënstammen.

Deze levende geconserveerde bacteriën hebben een zuiverende werking, verminderen het nitraat,- en fosfaatgehalte en verhinderen de vermenigvuldiging van algen. Ook voorkomen zij door voedingsconcurrentie de wildgroei van ziekteverwekkende organismen zoals vibrio`s, en verminderen ze de kans op ziekten. In het aquarium wordt een biologisch evenwicht gehandhaafd zodat het langer schoon blijft. Het onderhoud is veel gemakkelijker en de vissen zijn in topvorm. De verpakking in ampullen garandeert een lange houdbaarheid omdat oxydatie door contact met de buitenlucht voorkomen wordt. Prodibio Bio Digest bevat in optimale verhouding twee groepen natuurlijke bacteriën die geen genetische mutatie hebben ondergaan en geselecteerd zijn vanwege hun doeltreffende en elkaar aanvullende werking in zoet en zeewater.

- Geconcentreerd anti-nitrietproduct.
- Biologisch zuiveringsproduct.
- Zorgt voor een snelle start van de biologische filtratie.
- Neemt slib en organische afvalstoffen op.
- Vermindert het nitrietgehalte.
- Gaat stijging van het nitraatgehalte tegen.
- Remt de algengroei.
- Vermindert de kans op ziekten.
- Zaait nieuwe bacteriën uit in de filter na een bacteriëndodende behandeling.
- Vergemakkelijkt het maandelijks onderhoud.
- Vernieuwt de bacteriënstammen.

Werking van nitrobacteriën

Nitrosomonas europea en Nitrobacter winogradskyi. Deze bacteriën bewerkstelligen en handhaven een betere biologischefiltratie dan 'toevallige' processen en bacteriëndodende behandelingen. Ze zorgen voor de omzetting van: Ammonium naar nitrieten en nitrieten naar nitraten

Werking van heterotrofe bacteriën

Waaronder Paracoccus denitrificans en Pseudomonas stuzerii. Deze bacteriën nemen de organische afvalstoffen (afvalstoffen van planten en vissen) sneller op dan nitrificerende micro-organismen (INRA N° 362 1995) en bevorderen de zuivering van het aquarium en de denitrificatie van nitraten naar stikstof op plaatsen in het aquarium waar weinig zuurstof aanwezig is.

Dosering

- Opstarten van een aquarium: Snelle start van het nitrificatieproces en stabiliseren van het biologisch evenwicht. 1 ampul voor 60 liter + 1 ampul voor het filter.
- Stijging van nitrietgehalte/toevoegen van vissen: Op peil brengen van het nitrificatieproces. 1 ampul voor 60 liter + 1 ampul voor het filter.
- Na bacteriëndodende behandelingen: Herstel van de bacteriebalans na verwijdering van het bacteriëndodende product (medicijnen enz). 1 ampul voor 60 liter + 1 ampul voor het filter.
- Vervuild aquarium e/o wildgroei van algen: Vermindering van de algengroei en zuivering door opname van voedingsstoffen, organische slib, vermindering van het nitraatgehalte. 1 ampul per 1000 liter om de 14 dagen.
- Rode algen in zeewater: Herstel van het evenwicht nitraten / fosfaten. 1 ampul per 1000 liter om de 14 dagen.
- Onverklaarbare ziekten: Vermindering van stress en ziekteverwekkende micro-organismen. 1 ampul per 1000 liter om de 14 dagen.
- Regelmatig onderhoud: Handhaving van optimale verhouding tussen nuttige bacteriënstammen. 1 ampul per 1000 liter om de 14 dagen.
- Elke ampul gedurende 15 seconden goed schudden om de bacteriën die in de punten van de ampul zijn bezonken weer in suspensie te brengen.
- Los de inhoud van de ampul eerst op in 1 liter water uit het aquarium en giet het mengsel daarna in het aquarium en de filter.

Voor meer informatie:

Prodibio.com

Aanvullende Informatie

Levertijd Nee

Productlabels

Gebruik spaties om verschillende labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (') voor zinnen.

Schrijf je eigen recensie

Je recenseert: Prodibio BioDigest 12 ampullen

Hoe heb je dit product gewaardeerd? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Algemene beoordeling