Hanna Digitale Refractometer

Wees de eerste om dit product te waarderen

€ 269,00

Levertijd: 2 tot 5 werkdagen

HI96822

Snel Overzicht

Digitale refractometer / zoutmeter voor de analyse van natuurlijk of kunstmatig zeewater

Je ontvangt 269 spaarpunt(en) bij aankoop voor dit product. 269 punten = € 13,45. Meer info over ons spaarsysteem

OF

Details

Hanna Digitale Refractometer

Digitale refractometer / zoutmeter voor de analyse van natuurlijk of kunstmatig zeewater

Hanna's HI 96822 digitale refractometer is een stevig, draagbaar, waterbestendig toestel dat de meting van de brekingsindex gebruikt om de saliniteit van natuurlijk en kunstmatig zeewater, oceaanwater of brak water te bepalen. De HI 96822 profiteert van Hanna's jarenlange ervaring als producent van analytische instrumenten. Deze digitale refractometer elimineert de onzekerheid die gepaard gaat met mechanische refractometers en hij is stevig genoeg en draagbaar om thuis, in het laboratorium en in het veld te gebruiken.

De HI 96822 is een optisch toestel dat snel en eenvoudig te gebruiken is. Na een eenvoudige kalibratie door de gebruiker met gedistilleerd of gedeïoniseerd water, kan er een zeewaterstaal in de monstercel gegoten worden. Binnen een paar seconden worden brekingsindex en temperatuur gemeten en omgezet in een van de drie populaire meeteenheden: PSU (Practical Salinity Units), saliniteit in ppt (g/l), of relatieve dichtheid (SG 20/20). Alle omzettingsalgoritmen zijn gebaseerd op gewaardeerde wetenschappelijke publicaties die de fysische eigenschappen van zeewater gebruiken (niet op basis van natriumchloride, maar alle soorten zouten in zeewater). Temperatuur (in °C) wordt tegelijkertijd met de meting op het grote tweedelige scherm getoond, samen met ikoontjes voor lage spanning en andere behulpzame berichtcodes.

Het belang van saliniteitsmetingen

Saliniteit is een kritieke meting in vele toepassingen zoals watercultuur, milieucontrole, aquaria, ontziltingsinstallaties, putwater en zoveel meer. Tot op vandaag betrouwde de beschikbare technologie zich op mechanische instrumenten, zoals hydrometers en oculaire refractometers, of op hoogtechnologische geleidbaarheidsmeters. Terwijl gebruiksvriendelijke, oculaire refractometers moeilijk een precieze meting verkrijgen en zeer ontvankelijk zijn voor veranderingen in temperatuur, zijn hydrometers, hoewel goedkoop, onhandig en onnauwkeurig. Geleidbaarheidsmeters die omzetten in saliniteit kunnen dan weer buitengewoon veel kosten. De Hanna HI 96822 is de oplossing voor al deze problemen. Hij weegt niet veel, is eenvoudig te gebruiken en extreem precies en nauwkeurig. Met de mogelijkheid om te meten in alle drie van de meest wijdverspreide saliniteitseenheden (PSU, ppt en relatieve dichtheid), is het het ideale instrument voor elke toepassing.

Of het nu om een groot publieksaquarium met miljoenen liter water of om een klein aquarium van 60 l bij u thuis gaat, saliniteit is een cruciale parameter om te meten. In gesloten systemen zoals deze wordt saliniteit gemakkelijk aangetast. Wanneer water verdampt, laat het zout achter, wat de saliniteit verhoogt. Als verdampt water vervangen wordt door zoetwater, verlaagt de saliniteit. In beide situaties kunnen rampen voorkomen. Wanneer je de digitale refractometer van Hanna gebruikt om de saliniteit nauwkeurig te meten, zal dit alle fouten voorkomen.

Eenvoudige bediening

Beginschermen: Wanneer de HI 96822 aangezet wordt, worden er testschermen getoond, gevolgd door het resterende percentage batterijspanning en de meetstatus.

Eenheid selectie: Druk gewoon op de range-toets om door de meeteenheden van de HI 96822 te bladeren: PSU, ppt en relatieve dichtheid. Temperatuureenheden (°C/°F) kunnen ook eenvoudig veranderd worden.

Kalibratie: Voer een snelle en gemakkelijke kalibratie uit na het opstarten: gebruik een plastic pipet, bedek het prisma in de monstercel volledig met gedistilleerd of gedeïoniseerd water, druk op de zero-toets.

Metingen: Bereik snelle, professionele resultaten: gebruik een plastic pipet, druppel het staal op het prismaoppervlak totdat de monstercel vol is, druk op de read-toets en de resultaten worden getoond in de geselecteerde eenheden.

Professionele eigenschappen

- Het tweedelig lcd-scherm toont de meting en de temperatuur tegelijkertijd
- Automatische temperatuurcompensatie
- Eenvoudige meting
- Plaats een paar druppels van het staal in de monstercel en druk op de read-toets
- IP65 waterbestendige bescherming in ABS thermoplastische behuizing
- De HI 96822 is gebouwd om te presteren in de ruwe veldomstandigheden geassocieerd met omgevingen die zeewater bevatten
- Snelle, precieze resultaten
- Metingen worden na ongeveer 1,5 seconden getoond
- Eénpunts kalibratie met gedistilleerd of gedeïoniseerd water
- Klein formaat staal: Staalgrootte kan even klein zijn als twee druppels
- Automatische uitschakeling na 3 minuten bij niet-gebruik
- Monstercel uit roestvrij staal
- Weerstaat corrosie door zout water
- Lichtgewicht draagbare behuizing
- Afmetingen 192 x 102 x 67 mm/420 gram
- Meting in 1,5 seconden

De HI 96822 wordt geleverd met 9 V batterij en handleiding.

Voor meer informatie:

Hannainstruments.nl

Aanvullende Informatie

Levertijd 2 tot 5 werkdagen

Productlabels

Gebruik spaties om verschillende labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (') voor zinnen.

Schrijf je eigen recensie

Je recenseert: Hanna Digitale Refractometer

Hoe heb je dit product gewaardeerd? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Algemene beoordeling