Colombo Morenicol FMC-50

Wees de eerste om dit product te waarderen

€ 32,50

In voorraad

05020365

Snel Overzicht

Werkzaam tegen Witte Stip en schimmel.

Je ontvangt 32 spaarpunt(en) bij aankoop voor dit product. 32 punten = € 1,60. Meer info over ons spaarsysteem

OF

Details

Colombo Morenicol FMC-50

Werkzaam tegen Witte Stip en schimmel.

FMC-50 is werkzaam tegen Witte Stip, veroorzaakt door de parasiet Ichtyophthirius multifiliiis, behorende tot de wimperdiertjes of ciliaten. Ze worden zo genoemd vanwege de honderden trilhaartjes, die de wand van deze ééncellige organismen geheel of gedeeltelijk bedekken. Deze ziekte krijgt vooral zijn kans bij verminderde weerstand van de vis zoals na transport, overbevolking, waterverversing of na het bijplaatsen van nieuwe vis. De aangetaste vissen laten witte puntjes zien van 0,1 tot 1 mm groot, verspreid of bij elkaar op de huid. De vissen schuren zich aan planten of stenen en daarnaast kunnen ook met geknepen vinnen schudden in het water. Na verlies van veel (ademend) huidoppervlak of directe aantasting van de kieuwen, treedt er benauwdheid op en tenslotte de dood.
Daarnaast is het ook werkzaam tegen schimmel. Bij echte schimmel (meestal door de soort Saprolegnia veroorzaakt) zien we rechtopstaande draden, een soort van 'watten proppen' op de huid en/of kieuwen van de vissen.

Dosering:

40 ml per 1000 liter vijverwater. De dosering halveren als de pH lager dan 7 is én tegelijkertijd de watertemperatuur boven de 15ºC. Maar ook als er gevoelige vissen in de vijver zwemmen zoals windes, zeelt of steuren, ook de dosering halveren. Indien nodig kan de behandeling na 1 week worden herhaald. 
Voor preventie: gedurende 3 dagen 10 ml op 1000 liter vijverwater.

Inhoud:

- 500 ml is geschikt voor 12.500 liter aquariumwater.

Voor meer informatie:

Colombo.nl

Aanvullende Informatie

Levertijd Nee

Productlabels

Gebruik spaties om verschillende labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (') voor zinnen.

Schrijf je eigen recensie

Je recenseert: Colombo Morenicol FMC-50

Hoe heb je dit product gewaardeerd? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Algemene beoordeling